Zoektocht naar gerechtigheid in schemerig gebied

Als een refrein keert het steeds terug in The Stranger, de ademhalingsoefening die undercoveragent Mark zijn zoon aanleert. Met je ogen gesloten beeld je je in dat er bij elke ademteug zuivere lucht binnenkomt en zwarte, donkere, slechte lucht verdwijnt. Steeds weer, totdat je hele lichaam zich ontspant, van je tenen tot je kruin. Het licht naar binnen, de duisternis eruit.

09 november 2022 – verschenen editie 2022nr09
Zoektocht-naar-gerechtigheid-in-schemerig-gebied

Naarmate de film vordert, gaat dat refrein steeds wranger aanvoelen. Mark komt namelijk in contact met Henry Teague, een man die ervan wordt verdacht acht jaar eerder een 13-jarige jongen te hebben vermoord. Onder een dekmantel van schimmige praktijken lokt Mark Henry een zogenaamde criminele organisatie in. Steeds dichter naar de top leidt hij hem, terwijl de twee ondertussen een verknipt soort relatie met elkaar aangaan. En hoe dichter Mark nadert tot het binnenste van zijn vriend, hoe meer hij het tegenovergestelde doet van wat hij zijn zoon leert. Elk zweempje licht verdwijnt uit zijn leven, terwijl de duisternis groeit en groeit. Om te naderen tot Henry moet hij onder…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter