Zijn de diermensen monsters of wezens?

De wereld waar vader François en zijn zoon Émile zich aan het begin van Le règne animal bevinden, bestaat uit niks anders dan stilstaand blik. Op beide weghelften is file en dus ruziën de twee samen wat over de zak chips die Émile leegeet.

09 november 2023 – verschenen editie 2023nr09
Zijn-de-diermensen-monsters-of-wezens

Al snel gaat hun twistgesprek over meer dan futiliteiten en stapt Émile geïrriteerd de auto uit. François volgt, en door wat dan gebeurt zit je als kijker in het hart van de film. Uit een ziekenauto vlucht een man. Hij vecht met de ambulancebroeders en gaat ervandoor. Het is niet zomaar een man. Hij is half vogel, half mens. Een snavelachtig gezicht. Klauwachtige handen. Aan de ene kant van zijn lijf een arm, aan de andere kant een vleugel. Een kort ogenblik staan vader en zoon oog in oog met deze mutant en dan verdwijnt hij, vogelachtige klanken uitstotend. Ondanks de spanning van het moment, lijken François en Émile niet…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas