‘Zelfreflectie? De boom in!’

De eerste editie van de Wilders-biografie verscheen al in 2010. Politicoloog Meindert Fennema gaf het de ondertitel: Tovenaarsleerling, net als de uitgebreide editie van 2016.

01 februari 2024 – verschenen editie 2024nr01
‘Zelfreflectie-De-boom-in ‘Zelfreflectie? De boom in!’

Vermoedelijk verwijst hij naar de rol die Frits Bolkestein speelde. Hij was het die Wilders in 1990 aannam als medewerker van de VVD-fractie. Bolkestein wordt gezien als de eerste Haagse politicus die integratieproblemen bij naam durfde te noemen en het verband legde met de opkomst van de radicale islam. EW-columnist en historicus Geerten Waling verzorgde de derde editie van dit boek, nu Fennema overleden is. Waling schreef een nieuw hoofdstuk over de meest recente ontwikkelingen. Interessant is dat hij het boek de titel De wreker meegeeft.Je zou zeggen dat over Wilders inmiddels alles wel gezegd en geschreven is sinds de laatste verkiezingsdag. Veel nieuws staat er ook niet in dit…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith