Arjan Broers: ‘Wie vertelt je dat jouw waarde losstaat van wat je presteert?’

Nog nooit zijn zo veel mensen zo gezond zo oud geworden als in onze tijd. De grote vraag is, zegt pastor en coach Arjan Broers: kunnen we behalve alsmaar ouder misschien ook wat wijzer worden? "Voor het eerst in de geschiedenis kunnen veel mensen echt toekomen aan levensvragen van de tweede levenshelft."

04 mei 2023 – verschenen editie 2023nr04
Wie-vertelt-je-dat-jouw-waarde-losstaat-van-wat-je-presteert beeld William Moore

Een jaarlijks coronaweekend, dat lijkt hem wel iets. Zo rond 13 maart, de datum waarop in ons land in 2020 de coronacrisis begon. “Corona bood ons een kans om een ander leeftempo te ervaren en na te denken over onze prioriteiten. Maar na corona zijn we zo snel mogelijk weer doorgegaan op het pad van het aanjagen van economische groei, verdergaande maatschappelijke polarisatie, het koortsachtig signaleren van crises en verhit discussiëren over waar het vastloopt”, zegt Arjan Broers, pastor van de zelfstandige Dominicusgemeenschap in Amsterdam, journalist, programmamaker en coach. “Stel je voor dat we elk jaar twee of drie dagen nemen waarin we collectief stilvallen en thuisblijven, om de ervaring…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Goede gesprekken

Wat-ik-geloof-dat-gaat-jou-niets-aan
Goede gesprekken

Paul van Dongen: 'Wat ik geloof, dat gaat jou niets aan'

04 april 2024
Als kunstenaar Paul van Dongen een hoopje zeewier tegenkomt op het strand, uitgespuugd door de zee, dan denkt hij: ik hoop dat mij dat ook overkomt, op een dag. "Als ik ben aangespoeld. Dat God mij ziet liggen, en dat Hij zegt: kom maar mee. Kom er maar bij."
Felix de Fijter
54 Harriette Verwey
Goede gesprekken Mozes

Harriette Verwey: ‘God heeft dat kind uit Suriname hoog geplaatst’

04 april 2024
Terugblikkend op haar loopbaan als toonaangevend cardioloog, is Harriette Verwey verwonderd hoe een Surinaams meisje in een vreemd land zo succesvol kon worden. Er was ook een keerzijde. "Ik heb veel hoogtepunten meegemaakt, maar ook veel eenzaamheid."
Sjoerd Wielenga
‘Als-er-een-hemel-is-kom-ik-er
Goede gesprekken Levensdagen

‘Als er een hemel is, kom ik er’

04 april 2024
Van op de bank zitten word je oud, meent Haddy de Jager (1940). Daarom is ze meestal onderweg, bijvoorbeeld met cadeautjes voor jarige prostituees die ze bezoekt. Aan God twijfelt ze niet, maar wat er precies na dit leven gebeurt ...?
Wilfred Hermans