Weten dat God komt, verandert je leven hier

Valt er nog iets te verwachten te midden van de somberheid van deze wereld? Volgens Evert Leeflang wel: God zelf. In zijn boek God verwachten zet hij een theologie van de toekomst uiteen.

07 maart 2024 – verschenen editie 2024nr02
Weten-dat-God-komt-verandert-je-leven-hier

Wie is Evert Leeflang?Leeflang studeerde theologie aan de ETF in Leuven en werd daarna docent aan het Evangelisch College in Zwijndrecht. Daar doceert hij systematische theologie en is hij ook coördinator van de opleiding theologie. En hij schrijft boeken; eerder verscheen een inleiding in de moderne theologie, nu dus een boek over toekomstverwachting. Toekomstverwachting meets evangelisch. Laat me raden: het einde der tijden is nabij?Het is duidelijk dat Leeflang zich beweegt in de evangelische wereld, waar in de afgelopen jaren veel gespeculeerd is over het naderende einde der tijden. Eerst was het de coronavaccinatie met de QR-code als een teken van het beest en dreiging van een great reset. Nu…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter