Welk koninkrijk dien je?

Jij bent onderdaan van een koninkrijk. Dat is óf het koninkrijk van de wereld óf dat van God. Het verschil tussen die twee is hemelsbreed. Een preek over Lucas 6:19-26, 30-35.

01 april 2022 – verschenen editie Dossier Tim Keller
104 Preken Tim Keller beeld Unsplash

Wat zou onze houding moeten zijn ten opzichte van geld en bezittingen? Als Jezus spreekt over geld doet Hij dit vaak in de context van het koninkrijk van God. Als de Bijbel zegt dat het koninkrijk komt, zegt het boek daarmee dat de Kóning komt. Jezus neemt zijn koninkrijk mee. Neem bijvoorbeeld een nieuwe coach van een sportploeg of een nieuwe directeur van een bedrijf: zo’n nieuwe leidinggevende brengt vaak een nieuwe manier van werken mee. Hij heeft zijn eigen prioriteiten, zijn persoonlijke drijfveren en waarden. In de verzen 20 tot en met 23 zegt Jezus verschillende keren dat diegenen die het koninkrijk van God ontvangen hebben, gezegend zijn. Maar…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief

Meer artikelen in dossier Preken Tim Keller

12 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De echte Jezus

25 juni 2022
Wie is Jezus nu echt? De evangelist Marcus laat zien welke onjuiste theorieën er over Hem de ronde deden. Jezus ontkracht ze en laat ons zien wie Hij is. Wat betekent dat voor ons?
Tim Keller
35 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

Gevangen in het paleis

25 juni 2022
In het boek Ester lezen we dat de Joden in ballingschap leven in Perzië. De koning van dat land, Ahasveros, zocht een nieuwe vrouw. Hij koos de Joodse Ester uit. In eerste instantie verzweeg ze haar achtergrond. Maar toen het erop aankwam, was ze bereid haar rijke leven te geven.
Tim Keller
71 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

Leven met de keuze van God

25 juni 2022
De leer van de uitverkiezing roept onder christenen veel vragen op. In Deuteronomium 7:6-11 lezen we wat God zijn uitverkoren volk, het kleine Israël, te zeggen heeft. Het oudtestamentische boek geeft ons een nieuw zicht op de moeilijke leer van de uitverkiezing.
Tim Keller

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief