‘We hebben steeds minder geduld met elkaar, dat viel me zwaar’

Begin dit jaar nam CU-leider Gert-Jan Segers afscheid van het Haagse. Hij zette zich meteen aan het schrijven. Op 7 oktober verschijnt Macht en onmacht. Politicus in een verdeeld land.

05 oktober 2023 – verschenen editie 2023nr08
We-hebben-steeds-minder-geduld-met-elkaar-dat-viel-me-zwaar

Waarom moest dit boek er komen? “Om zelf beter te kunnen begrijpen wat er in deze hectische tien jaar allemaal gebeurd is – formaties, coronacrisis, stikstof, polarisatie – en ook in de hoop om een beetje begrepen te worden als een christen die niet alleen maar hoofdschuddend wilde toekijken. Ik hoop vooral dat medechristenen in dit boek zien dat het de moeite waard is om met God midden in de wereld te doen wat je kunt.” Komt dit boek niet te vroeg, had je al voldoende afstand tot het Haagse om erover te kunnen schrijven? “Eind januari heb ik afscheid genomen van Den Haag en toen ook echt een bladzijde…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl
Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith