Wat overheerst, is het gemeenschappelijke

Rouw is geen lineair proces. Het is een verkenning van onbekend land vol kronkelweggetjes en doodlopende paden. Er zijn geen routekaarten of wegwijzers. Iedereen die ermee te maken krijgt, vindt daar op eigen wijze zijn weg.

13 juli 2023 – verschenen editie 2023nr06
Zoveel-personages-zoveel-waarheden

Zo wil Michael een nieuwe start maken als zijn vrouw Rachel omkomt bij een auto-ongeluk. Zijn dochter Rebecca ervaart het heel anders. Zij zat naast haar moeder toen het ongeluk gebeurde. Ze wil koesteren, herinneren, vasthouden aan de duizend draden die haar verbinden met de vrouw die haar ter wereld bracht. Ze vertrekken naar de woning die Michaels vader zijn zoon heeft nagelaten. Een statig huis in Jeruzalem. Een frisse start in een ander huis, een andere stad, een ander land. De jurk van haar moeder die Rebecca had ingepakt, blijkt bij aankomst toch niet in haar koffer te zitten. Haar neiging te hunkeren krijgt geen ruimte. Haar weg door…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas