
Wat is je godsbeeld nu eigenlijk?
Het was een warme dag in augustus. Overbodige informatie, want deze warme dag speelt zich af in Suriname, en daar zijn alle dagen warm: de ene is hoogstens wat natter en vochtiger dan de andere.
Mijn Surinaamse schoonmoeder verjaarde, ze werd tachtig, bigi yari, en dat wil zoveel zeggen als: een groot jaar, een kroonjaar. Daarom was het complete gezin met kinderen en hun aanhang in alle vroegte vertrokken naar een rivierstrandje zo’n vijftig kilometer buiten Paramaribo, waar een cabana op ons wachtte. Vóór ons: de bocht van de Suriname-rivier, die hier de breedte van een meer bereikt. Daarin allerlei vissoorten, waaronder ook de piranha, die weliswaar vraatzuchtig is, maar echt alleen als-ie tekort heeft aan voedsel. Surinamers doen er altijd wegwuivend over. Een deel van het water, vlak bij het strandje, was afgezet met netten, maar die netten zagen er slecht onderhouden uit. Ik…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
De troost van een ruige kinderbijbel
Stap voor stap dichter bij het lijden
Minella van Bergeijk: 'Hoe kan ik hier nou thuis zijn?'
Willem Ouweneel: 'Ik heb aan mijn opvattingen getwijfeld, maar niet aan God'

Fluisteren van een andere wereld
06 maart 2025Zoals velen vandaag breek ik mij het hoofd over de vraag wat er in deze tijd gevraagd wordt. De wereld tuimelt van de ene crisis in de andere, en als ik niet uitkijk, blijf ik lamgeslagen en overweldigd achter.

Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
06 maart 2025White christian nationalism is een van de drijvende krachten achter het nieuwe tijdperk-Trump. Een beweging van faith and fight. Wordt Europa het volgende strijdtoneel?

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...