Wat is er gebeurd?

Stel je voor. Je woont als kind samen met je ouders en drie zussen op de Bahama’s en van de ene op de andere dag krijg je te horen dat je naar Zwitserland verhuist. Tijd om afscheid te nemen van dit paradijselijke oord is er niet. Je wordt zonder uitleg op het vliegtuig gezet naar het Europese continent, waar je niet gekleed bent op de kou. Wat is er gebeurd? Waarom worden jij en je zussen in verschillende pleeggezinnen ondergebracht?

04 november 2020 – verschenen editie 2020nr09
65 Farewell Paradise

Sonja Wyss (1967) was 3,5 jaar oud toen haar leven een onverwachte wending nam. Plotsklaps waren haar ouders uit elkaar en veranderde haar leven en dat van haar zussen in een onzeker bestaan. Begin jaren negentig kwam Wyss naar Amsterdam om aan de Gerrit Rietveld Academie te studeren. In haar nieuwe documentaire Farewell Paradise nodigt ze haar zussen en haar ouders uit om voor de camera te vertellen wat er volgens hen destijds is gebeurd. Deze op het eerste oog eenvoudig opgezette vertelconstructie blijkt een vindingrijk meesterwerk. Het is alsof je een spannend boek leest. Van een mislukte verzoeningspoging tussen haar ouders tot geldzorgen en verwaarlozing als gevolg. Er werd…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter