En tóch gooi je de kipfilet in het winkelwagentje. Waarom duurzaam leven zo moeilijk is

Bijna alle Nederlanders vinden het milieu belangrijk, maar we blijven massaal vlees eten en op vliegvakantie gaan. Christenen doen nauwelijks meer voor het milieu dan niet-christenen. De vraag is: hoe moeten we mensen aan boord krijgen van de duurzaamheidstrein? "Een andere manier van leven is geen linkse hobby. Het is het hart van het evangelie."

06 april 2023 – verschenen editie 2023nr03
Waarom-duurzaam-leven-zo-moeilijk-is beeld ANP

Het overgrote deel van de Nederlanders vindt het milieu belangrijk en wil ook wel iets doen om het klimaatprobleem binnen de perken te houden, laten onderzoeken keer op keer zien. Inmiddels weet bijna iedereen wel dat vlees eten en vliegen twee dingen zijn die voor een flinke bijdrage aan de CO2-uitstoot zorgen, en dat het verminderen daarvan een belangrijke stap is in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Onlangs kwam een nieuw rapport van het internationale klimaatpanel IPCC uit, dat we kunnen lezen als een laatste waarschuwing: we hebben nog maar een heel kleine mogelijkheid om iets te doen om ervoor te zorgen dat we de opwarming van…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter