‘Vrouwen worden altijd in brand gestoken’

“Elk jaar begint de Franse politie meer dan achthonderd moordonderzoeken. Bijna twintig procent blijft onopgelost. Deze film gaat over één ervan.”

15 december 2022 – verschenen editie 2022nr10
‘Vrouwen-worden-altijd-in-brand-gestoken

Vanaf deze introductie weet je als kijker dat de waargebeurde zaak waarop de film is gebaseerd, geen ontknoping zal kennen. In dit opzicht lijkt La Nuit du 12 niet op de populaire Britse detectiveseries en -films waarbij de rechercheur tijdens een verrassende ontknoping de dader steeds in de kraag weet te vatten. Het is meer een film in de sfeer van David Finchers thrillers als Se7en en Zodiac, al ging die laatste over een bekende moordzaak. In deze onder de huid kruipende film gaat het ook over wat het onderzoek doet met degenen die naar een oplossing zoeken. Ze raken geobsedeerd. Speciaal voor de jonge, ambitieuze commissaris Yohan Vivès (Bastien…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Heeft-christelijke-politiek-nog-bestaansrecht
Nederlandse politiek

Heeft christelijke politiek nog bestaansrecht?

09 november 2023
Dit voorjaar besloot volbloed christendemocraat Arie Kok niet meer op het CDA te stemmen. De zoveelste opportunistische reflex van de partij was hem er één te veel. En er begon iets te knagen. Is christelijke politiek nog wel haalbare kaart? Maar toen begonnen er dingen te bewegen.
Arie Kok
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga