Vooral tekstueel vuurwerk van Derek Webb

Je moet het maar durven. Derek Webb noemt The Jesus Hypothesis zijn ‘nieuwe christelijke album’, maar eigenlijk is het een soundtrack bij zijn eigen deconstructie.

31 augustus 2023 – verschenen editie 2023nr07
Vooral-tekstueel-vuurwerk-van-Derek-Webb

Het album is een weerslag van het proces van de afgelopen jaren waarin Webb geloofszekerheden openlijk betwijfelde, of losliet. Om dit te kunnen omzetten in een muzikale exercitie, lanceerde hij een crowdfundingscampagne. Iedereen kon meekijken en meeluisteren. Muzikaal grijpt het allemaal terug naar het geluid van zijn vroegere solojaren, aan het begin van deze eeuw. ‘I See Things Upside Down’ is daar de beste exponent van: singer-songwritermateriaal waarin de elektronica als folkinstrument benut wordt. Maar de meeste liedjes zijn muzikaal jammer genoeg lastig te onderscheiden en het grootste vuurwerk moet dan ook vooral van de teksten komen. ‘You’re still killing us, Paul’ zingt Webb in ‘Sympathy For Paul’. Webb vraagt…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas