Voor de stilte hoef je niet bang te zijn

Ook zo aan het worstelen met thuisonderwijs? En loopt je hoofd over van alles wat moet? "Er zijn perioden in het leven dat dingen niet mogelijk lijken, maar rust en stilte zijn altijd een optie", zegt de Zweedse bestsellerauteur en voorganger Tomas Sjödin. "En wacht dan, tot je God hoort fluisteren."

16 februari 2021 – verschenen editie 2021nr01
20 23 Tomas

In de grote Zweedse stad Göteborg is Tomas Sjödin (61) een van de voorgangers van de drukbezochte pinksterkerk Smyrna. Maar als je hem kent, associeer je zijn naam direct met het woord ‘rust’. Sjödin heeft namelijk de bestseller Leven vanuit rust geschreven, waarin hij pleit voor meer nietsdoen en een eerherstel voor het aloude sabbatsritme. Hij schreef het boek grotendeels thuis aan de keukentafel, om zijn eigen prediking in praktijk te brengen. Het boek bracht de pastor op allerlei ongedachte plekken: het werd onder meer vertaald naar het Duits en het Nederlands, maar het meest bijzondere moment vond plaats in Noorwegen. Toen ze daar op het hoogste politieke niveau debatteerden…

INLOGGEN

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

gratis aanmelden

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief

Ik-zou-vaker-boos-moeten-worden
Goede gesprekken Mozes

'Ik zou vaker boos moeten worden'

Als directeur van de ASN Bank sprak hij de Verenigde Naties toe over biodiversiteit. Dat was spannend. Maar het spannendste wat Arie Koornneef ooit in zijn leven heeft gedaan, was de weekopening doen bij zijn voormalige werkgever Youth for Christ. 'Ik was niet gewend om veel over geloof te praten.'
Sjoerd Wielenga
De-vlam-van-onze-voormoeders-is-niet-gedoofd
Goede gesprekken

De vlam van onze voormoeders is niet gedoofd

Westers feminisme is van dik hout zaagt men planken, en past niet in Afrika. Daarom, zegt Jennifer Nansubuga Makumbi, schrijfster van de roman De eerste vrouw, moeten we uit eigen bronnen putten. Ze laat ons kijken naar de ‘oervrouw’.
Tjerk de Reus
Een-‘kwispelende-gezelschapsgod
Boeken

Een ‘kwispelende gezelschapsgod’

In de verhalenwereld van Toon Tellegen zit God als een kind op een schommel, de mensen duwen tegen hem. Maar zo blijft het niet: ze worden moe, hebben wat beters te doen. Maar God blijft kind, altijd.
Tjerk de Reus

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief