Volwassen geluid spiekt om het hoekje

'Deze keer wilden we het anders doen', verklaart LEV in zijn commentaar bij de nieuwe liedjes. Dat blijkt vooral op het productionele te slaan. Een lijvig, fraai ontworpen boek met commentaren, interview, quote-foto's en de liedteksten herbergt zowaar ook een los tussen de pagina's zwevende cd.

09 juni 2022 – verschenen editie 2022nr05
Volwassen-geluid-spiekt-om-het-hoekje

De warme, akoestische sfeer is behouden. De spaarzame, tactische, vertaalde covers zijn verdwenen. Tot we thuis zijn is honderd procent LEV. Nu zijn het strijkorkestjes die tactisch ingezet worden (‘Tot we thuis zijn’, ‘Onzichtbare armen’). Gitaar, piano en zelfs banjo dartelen fris door het lichtere materiaal heen (‘Liever reis ik licht’, ‘Uw vleugels’). De identiteit en arrangementen zijn goed doordacht en landen vaker dan ze missen. Heerlijk, die slide guitar in ‘Nog altijd wie U was’. Mooi, het rollende rijm in het bewonderenswaardig kwetsbare ‘U mag erbij’. Niet alle vocalen blijken even sterk (‘Onzichtbare armen’) en er is ook voorspelbaarheid zoals een zoveelste zegenlied als slot. Wat beklijft, is dat de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Heino-Falcke-Ik-ben-nergens-heel-erg-goed-in
Goede gesprekken Mozes

Heino Falcke: 'Ik ben nergens heel erg goed in'

09 november 2022
Hij werd wereldwijd bekend met de allereerste foto van een zwart gat: een keerpunt in de sterrenkunde. Maar de Duitse hoogleraar astrofysica Heino Falcke blijft er nuchter onder. "Ik ben een topwetenschapper, maar dat vind ik moeilijk om te zeggen."
Sjoerd Wielenga
‘Het-geheim-van-een-goed-huwelijk-Je-mond-houden
Goede gesprekken Levensdagen

‘Het geheim van een goed huwelijk? Je mond houden'

09 november 2022
Nadat haar man jong overleden was, moest Coosje Bakker (1936) uit Kampen haar vier puberkinderen alleen opvoeden. Ze sloeg zich er moedig doorheen. Niettemin is er één groot verdriet: het ongeloof van haar kinderen. 'Dan bid ik: Here God, U zult weleens zat van me worden, komt zij weer met die ...
Wilfred Hermans
Armoede-in-Amersfoort
Reportage

Armoede in Amersfoort

09 november 2022
Wat doet armoede met je? Of ik over die vraag een artikel zou willen schrijven. Ik check mijn planning of het past, maar ik weet eigenlijk al wel dat ik het ga doen. Het onderwerp houdt me bezig.
Arie Kok