Volwassen geluid spiekt om het hoekje

'Deze keer wilden we het anders doen', verklaart LEV in zijn commentaar bij de nieuwe liedjes. Dat blijkt vooral op het productionele te slaan. Een lijvig, fraai ontworpen boek met commentaren, interview, quote-foto's en de liedteksten herbergt zowaar ook een los tussen de pagina's zwevende cd.

09 juni 2022 – verschenen editie 2022nr05
Volwassen-geluid-spiekt-om-het-hoekje

De warme, akoestische sfeer is behouden. De spaarzame, tactische, vertaalde covers zijn verdwenen. Tot we thuis zijn is honderd procent LEV. Nu zijn het strijkorkestjes die tactisch ingezet worden (‘Tot we thuis zijn’, ‘Onzichtbare armen’). Gitaar, piano en zelfs banjo dartelen fris door het lichtere materiaal heen (‘Liever reis ik licht’, ‘Uw vleugels’). De identiteit en arrangementen zijn goed doordacht en landen vaker dan ze missen. Heerlijk, die slide guitar in ‘Nog altijd wie U was’. Mooi, het rollende rijm in het bewonderenswaardig kwetsbare ‘U mag erbij’. Niet alle vocalen blijken even sterk (‘Onzichtbare armen’) en er is ook voorspelbaarheid zoals een zoveelste zegenlied als slot. Wat beklijft, is dat de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas