Vier verhalen uit 2023 die u gelezen moet hebben.

28 december 2023 – verschenen editie Het beste van 2023

Het kalenderjaar nadert z’n laatste dagen. En dan is het een goede traditie om even terug te kijken. Dat hebben wij als redactie ook gedaan. Welke verhalen raakten onze lezers het meest? Welke interviews kwamen echt binnen? En welke achtergronden werden het best gewaardeerd? We zetten ze hieronder op een rijtje, en u kunt ze kosteloos lezen.Christelijke kwaliteitsjournalistiek is niet vanzelfsprekend. Met uw steun kunnen we De Nieuwe Koers blijven maken. Dit is een mooi moment om een nadere kennismaking te overwegen. Want tot en met 31 december kunt u nog gebruik maken van onze voordelige aanbieding, waarbij u de eerste vier edities leest voor slechts € 9,-.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees elke week 2 artikelen uit de Nieuwe Koers gratis

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith