Vertrouw nooit een filmmaker: schijn bedriegt

“In my mind. In my mind”, zingt de Oostenrijkse band Wallners dromerig op de soundtrack van Roter Himmel. Het liedje is perfect gekozen bij dit vriendschaps- en relatiedrama van regisseur Christian Petzold, dat vorig jaar de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn won.

Vertrouw-nooit-een-filmmaker-schijn-bedriegt

Vier jonge mensen komen min of meer toevallig samen in een vakantiehuis aan de Baltische kust. Leon en Felix hopen er de rust en ruimte te vinden om hun werk af te maken. Ze hadden er alleen niet op gerekend dat er nog iemand in het huis verblijft: de mysterieuze Nadja. En dan duikt ook nog Devid op, die als strandwacht werkt. Het is een droge, warme zomer. De vakantiegangers worden gewaarschuwd voor dreigende bosbranden, inmiddels al op dertig kilometer genaderd. In het vakantiehuis is de sfeer al even licht ontvlambaar. Leon staat zichzelf niet toe lekker mee te gaan zwemmen, hij is hier immers om te werken aan zijn…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl
Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith