Versnelde leegloop of nieuwe kansen?

KNVB-directeur Erik Gudde maakt zich zorgen. Door corona en de lockdown heeft het hele ‘geluksgevoel’ rond voetbal een knauw gekregen, zegt de voetbalbaas.

04 oktober 2020 verschenen editie 2020nr08

En voor de toekomst vreest hij het ergste. ‘Stel dat je nog een jaar geen wedstrijden kunt bezoeken. Je vrouw raakt daaraan gewend, jijzelf ook. Zou je het seizoen erop weer gaan, of is je leven dan helemaal anders ingedeeld? Die vervreemding is een groot gevaar voor het voetbal’ (NRC Handelsblad, 11 september). Soortgelijke zorgen leven bij bioscoopeigenaren. Massaal blijken thuisblijvende Nederlanders te zijn overgestapt op streamingdiensten. Zullen die Netflixers ooit nog terugkeren naar het filmhuis? Op Radio 1 had filmregisseur Ate de Jong er weinig hoop op. Volgens hem zal de bioscoop onvermijdelijk verdwijnen, maar de coronacrisis versnelt dit proces (23 juni). Hij maakte zich er overigens niet heel…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Moderne slavernij

Mensenhandel bestrijden? Eerst het privacymonster verslaan

08 maart 2023
Het grote struikelblok in de strijd tegen internationale mensenhandel heet: Europese privacywetgeving. Die wet maakt hulp aan slachtoffers soms onmogelijk, terwijl daders er daarentegen wel bij varen. Antimensenhandelexpert Shawn Kohl pleit voor een Europese aanpak. “Een landsgrens zou geen ...
Hadassa Lok
De-zorgzame-kerk
Goede gesprekken Reportage

Hoopbrengers: 'Bij het leven delen hoort ook het chagrijn'

08 maart 2023
Met zorgzaamheid weten ze wel raad in Hart van Vathorst. Midden in een Amersfoortse Vinex-wijk vind je onder één dak mensen die zorg nodig hebben, een kerk, een kinderopvang en een restaurant. Een missie met ongemak en zegeningen.
Riejanne Wolswinkel
Zo-wordt-de-kerk-een-oefenplaats-voor-duurzaamheid
Theologie & filosofie

Zo wordt de kerk een oefenplaats voor duurzaamheid

08 maart 2023
Christenen lopen niet voorop in een duurzaam leven, blijkt uit recent onderzoek. Maar juist de kerk heeft de samenleving een duurzaam leven te bieden, betoogt Lambert Pasterkamp. 'Ze is in staat de samenleving te veranderen.'
Lambert Pasterkamp