Van peilloos diep tot extatisch jubelend hoog

Voor het maken van een geslaagd album is meer nodig dan een mooie stem. Jacob Lusk maakte in 2011 al indruk in de tv-talentenshow American Idol, maar zijn optredens bleven vooralsnog beperkt tot het zingen van backing vocals.

31 augustus 2023 – verschenen editie 2023nr07
Van-peilloos-diep-tot-extatisch-jubelend-hoog

In 2018 nam Lusk een ep op die prima klonk, maar toch onvoldoende opviel tussen de vele aandacht opeisende muziekproducties. De grote ommekeer kwam toen hij de klassiek opgeleide producers Ryan Hope (toetsen) en Ari Balouzian (viool) ontmoette. Ze zagen potentie in Lusks ontzagwekkende stembereik en richtten met hem de groep Gabriels op. Het eerste, vorig jaar verschenen album Angels & Queens Part 1 was een sensatie, maar bevatte slechts 27 minuten muziek. Tijdens liveoptredens maakte het met blazers, strijkers en gospelkoor aangevulde trio een onuitwisbare indruk: Gabriels was te zien op Glastonbury, Coachella, North Sea Jazz en bij het afscheidsconcert van Elton John. Lusk ontpopte zich tot een charismatische,…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl
Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith