Twee zijden van een slijpsteen
Het zijn twee zijden van een slijpsteen, dit zevende album van LEV. De motivatie achter de liedjes verklaart veel. Dansen in de regen ontstond na het vieren van nieuw leven (gezinsuitbreiding bij bandleden) en rouw om verlies van leven (vriendin Kinga Bán).

3,5 ster De niche die de band voor zichzelf gevonden lijkt te hebben (folk worship met in het verlengde daarvan algemeen christelijke levensbeschouwing) is op deze plaat de gladde (en weinig verrassende) kant van de steen. De bijna voorspelbare aanpak van de I am they-cover in ‘Herder van mijn hart’ en ‘Zijn naam alleen’, bijvoorbeeld. Het zal ook wel aan termen als ‘een hart dat klopt’ en ‘prijs Hem’ liggen, het legt de nadruk op wat in eerdere liedjes gemeengoed werd. De ruwe zijde van de steen tref je in de breekbare liedjes, zoals titelsong ‘Dansen in de bergen (‘Er is geen hart volkomen ongebroken’) en ‘Ik geloof’ (‘U bent…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...

De democratie heeft ons geloof nodig
06 februari 2025Een donkere geopolitieke tijd breekt aan. Democratie vraagt nu om geloof: een grondhouding van vertrouwen, weerbaarheid en actie.

Wie ben ik zonder jou?
06 februari 2025In een tijdperk waarin autonomie het hoogste goed is, en iedereen zelf mag bepalen wie hij, zij of die is; zijn we toch eenzamer dan ooit, en piekt de druk op de geestelijke gezondheidszorg. We zijn iets vergeten, zegt psycholoog Liesbeth Woertman (die te rade ging bij dominees, godsdienstfilosofen ...