Subtiele elektronische pop met poëtische teksten

Janine (Beens) debuteerde in 2012 met een indrukwekkend soulvol naar haarzelf genoemd album waarop ze nummers zong die doordacht waren opgebouwd. Bij ieder lied kroop de stem van Janine dieper onder je huid.

14 december 2023 – verschenen editie 2023nr10
Subtiele-elektronische-pop-met-poetische-teksten

De samenwerking met pianist en arrangeur Jan-Willem van Delft en producer Wilkin de Vlieger werkte zo goed dat Janine besloot dit winnende team ook voor haar volgende albums (Kinship, 2015 en For the Love Of Joy, 2016) in te zetten. Inmiddels is Polaris (digitaal) verschenen. In haar poëtische teksten laat Janine ruimte open voor vragen en voor ontzag voor het onbegrijpelijke. De goede verstaander merkt dat de Bijbel nog altijd een richtinggevende factor speelt als aanjager van haar innerlijk kompas. De muziek op Polaris is in vergelijking met de voorgangers enigszins verschoven van licht jazzy naar elektronische pop, al blijven de songs van Janine altijd subtiel en onvoorspelbaar. De zangeres…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith