Stop met die rare bijbels

Heb jij, vrouw, ook zo’n vrouwenbijbel in huis, met zo’n lekker roze-paars-bloemetjesgordijn-omslag? Heb jij, man, al een mannenbijbel in huis, met zo’n lekker stoere opmaak en met echte mannenonderwerpen erin besproken? Ja toch?

15 december 2022 verschenen editie 2022nr10

Maar je hebt vast nog niet alle doelgroepbijbels die er zijn. Heb je even? Je kunt kiezen uit de Leraren-, Zorg-, Jongeren-, Studie-, Reformatie-, Gespreks-, Samenlees- en Sportbijbel, de Belle, Groene, Rechte en Zij Lacht-bijbel – en nog een héleboel meer. Persoonlijk mis ik nog de dambijbel. Ik vind het discriminatie dat dammers nog geen eigen bijbel hebben. De meest recente loot aan deze stam is de Wetenschapsbijbel. Voor mensen die niet alleen willen geloven, maar ook willen weten, zoiets. Die dus ook willen weten hoe geloofwaardig de Bijbel is. En wat je eraan hebt in superactuele discussies zoals over gender, duurzaamheid of religieus geweld. Zestig experts leverden een bijdrage.…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter