Sprinkhanenburger met melk uit de schoorsteen

Wat staat er morgen op tafel? Hoewel de trend meer ‘puur’ en ‘eerlijk’ is, lijkt de toekomst van eten toch vooral een kwestie van meer technologie te zijn. Wetenschapsjournalist René Fransen zet acht voedselontwikkelingen op een rij.

06 april 2023 – verschenen editie 2023nr03
Sprinkhanenburger-met-melk-uit-de-schoorsteen beeld Unsplash

Vogelgriep, mestoverschotten, stikstofuitstoot en monocultuur: de landbouwsector lijkt stuk. Er zijn twee scholen die denken te weten hoe op een meer verantwoorde manier eten op tafel te krijgen. Aan de ene kant de kleinschalige productie, bijvoorbeeld lokale biologische boeren die voor de directe omgeving produceren, of mensen die zelfvoorzienend willen leven met een hectare eigen grond per gezin. Kenmerken zijn lokaal, puur, onbewerkt. Profeten stellen dat technologie bijdraagt aan de problemen, tovenaars zeggen dat kleinschalige landbouw veel te veel grond vraagt Aan de andere kant zijn er de technologische alternatieven: precisielandbouw waar elke vierkante meter de juiste zorg krijgt, of gewassen in loodsen op een industrieterrein onder ledlicht. En grote…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

In-het-kort

Juist in oorlogstijd komt de kerkstrijd in Oekraïne tot een kookpunt

31 augustus 2023
Terwijl de bommen vallen en loopgraven worden bevochten, woedt in Oekraïne ook een steeds giftiger kerkstrijd om controle, invloed en onafhankelijkheid.
John P. Burgess
SGPer-Willem-Poppe-stapte-over-naar-de-BBB
Nederlandse politiek

SGP'er Willem Poppe stapte over naar de BBB

31 augustus 2023
Getogen in een klassiek SGP-nest sloeg Willem Poppe zijn vleugels recentelijk uit naar de BoerBurgerBeweging in Zeeland. “Sommige mensen zeggen wel: hoe kun je nu als oud-SGP’er, of als christen, voor deze partij werken?”
Jasper van den Bovenkamp
20220922-DSC_7402
Goede gesprekken

Pieter Versloot: 'Steeds weer begon er iets in mij te zingen'

31 augustus 2023
Ik denk dat wij weinig van God ervaren omdat we elkaar onze zonden niet belijden, zegt dominee Pieter Versloot.
Felix de Fijter