Snijbloemengeloof

Vorig jaar publiceerde Esther van Fenema het boek Het verlaten individu, waarin ze op basis van onder andere haar ervaring als psychiater de hoofdzonden van onze tijd beschrijft.

09 november 2023 – verschenen editie 2023nr09
Snijbloemengeloof

Aan het klassieke rijtje van zeven voegt zij een achtste toe, die volgens haar kenmerkend is voor onze samenleving: de leegte. In dit nieuwe boek probeert ze samen met predikant Joost Röselaers die leegte voorbij te komen. Dat doen ze in de vorm van een reeks gesprekken met publieke figuren als Jan Terlouw, Stephan Sanders, Dirk De Wachter en anderen. Elk interview wordt voorafgegaan door een korte inleiding over het wie en waarom van de gesprekspartner. Aan het eind kijken de auteurs samen terug op het resultaat. Een groter verhaal – dat is waar de auteurs door alle gesprekken heen naar op zoek zijn. Een overkoepelend narratief dat ons samenleven…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas