Schommelen tussen genieten en gedogen

Het is de huidige trend: nieuwe versies van andermans repertoire opnemen om een lied in herkenbare vorm nieuw leven in te blazen.

09 november 2023 – verschenen editie 2023nr09
Ierse-en-Noorse-improvisaties-over-Nederlandse-geluidscollages

Ook Natalie Grant laat deze trend niet aan zich voorbijgaan. Net als de resultaten van haar collega’s, zijn de tracks op dit album van Grant afwisselend geslaagd. Ze koos liedjes van verschillende artiesten die in bepaalde seizoenen van haar leven een belangrijke rol speelden, vandaar de titel Seasons. Voeg een paar eigen, originele tracks toe (‘You Will Be Found’ met Cory Asbury is vocaal heerlijk!) en een flinke waslijst aan bekende namen als gastartiesten en je zou denken dat het gegarandeerd winst moet zijn. Toch schommelt de luisterbeurt heen en weer tussen genieten en gedogen. De bigbandversie van Mary Mary’s ‘Shackles’ swingt lekker. ‘My Tribute’ (Andrae Crouch) met CeCe Winans…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom-de-gereformeerde-gezindte-in-rep-en-roer-is-over-het-aanbod-van-genade
Theologie & filosofie

Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade

09 november 2023
Sinds de hersteld-hervormde dominee Gert van den Brink z'n reformatorische collega's vorig jaar van misleidende prediking betichtte, vliegen verwijten over en weer. Maar echt gesprek blijft uit. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? En waarom ligt het zo gevoelig?
Koos-jan de Jager
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga