Schiphol en de boeren

Sinds kort mag ik mij een inwoner van de meest begeerde woonplaats van Nederland noemen. De NOS meldde dat iedereen in Waddinxveen wil wonen. Hieperdepiep hoera! Waddinxveen, ooit door Youp van ’t Hek bestempeld als ‘broekrokcity’, geniet van zijn zoete wraak.

13 juli 2022 verschenen editie 2022nr06

Ik zal echter een geheimpje verklappen: in werkelijkheid is Waddinxveen de lelijkste plek op aarde. De ménsen zijn er geweldig, ‘bijna goddelijk gemaakt’ zou een dichter zeggen. Maar verder? We hebben één of twee kunstwerken, de Wokkels (ja echt, twee gedraaide stapels stenen) en een eendenkop zo groot als een olifant (ik zweer het!). Maar dat is nog niet het ergste. Van een ‘Groen Hart’ is vrijwel niks meer te merken. Nieuwbouwwijken hebben grote lappen landbouwgrond met over- en uitzicht weggenomen. Grote silo’s van de Nederlandse supermarktketens nemen het laatste uitzicht weg. Alsjeblieft, als je nog terug kunt: ga niet naar Waddinxveen! Gezegend zijn de mollen, die het allemaal niet…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter