Roerig Hollywood

Met het swingende Babylon is de jonge, eigenwijze filmmaker Damien Chazelle terug bij zijn dwarse, muzikale wortels. Toch is het, net als bij de weinig sprankelende biopic over Neil Armstrong First Man, opnieuw slikken.

01 februari 2023 – verschenen editie 2023nr01
Roerig-Hollywood

Geen brave danspasjes als in het met zes Oscars bekroonde La La Land, maar orgieën en braspartijen op (Oscar-waardige) jazzklanken van een zwarte brassband. Zelfs in Baz Luhrmanns The Great Gatsby kwamen de roerige jaren twintig niet zo decadent in beeld. Chazelle steekt geen vuurpijl af, maar een kist vol explosieven. Manny Torres (Diego Calva) begint als assistent op een filmset waar men hilarisch weinig geeft om verongelukte figuranten. Jarenlang werkt Torres zich op, zelfs tot regisseur. Ruim drie uur lang neemt hij je mee in een tragikomische achtbaan door diverse genres, steeds dieper in de onderbuik van Hollywood, die hem uiteindelijk uitkotst. Als een soort Dante reist Torres door…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter