Pinksteren viert de kracht in ieder van ons om verandering te brengen

In sommige kringen wordt Pinksteren nogal eens aangegrepen om religie commercieel te maken en er enkel eigen gewin uit te halen, ziet Samuel Lee. Maar Pinksteren daagt ons juist uit om de kracht van de liefde te ontketenen, zegt hij.

09 mei 2024 verschenen editie 2024nr04

Als christen kan ik het belang van de betekenis van Pinksteren niet genoeg benadrukken. Het pinksterfeest markeert het moment waarop de heilige Geest neerdaalde op de discipelen van Jezus. Een transformerend moment in de geschiedenis van het christendom: de geboorte van de kerk als een gemeenschap van gelovigen en een beweging van verandering in een gebroken wereld. Het is een moment dat het leven van gelovigen tot vandaag de dag blijft inspireren en vormgeven. Pinksteren gaat dus over God die de heilige Geest, de Geest van liefde, gerechtigheid, genade en vrede, uitstort op degenen wier hart voorbereid is, wier geest gereed is en wier armen open zijn. In de kern…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas