Pijnlijk en grappig kijkje in de straffe tienerwereld

Dat Eighth Grade begint met een Youtube-filmpje is niet verwonderlijk. Comedian Bo Burnham, die debuteert als schrijver en regisseur, werd bekend via de online beeldbuis en kent het wereldje als de beste.

01 maart 2019 – verschenen editie 2019nr02
Pijnlijk-en-grappig-kijkje-in-de-straffe-tienerwereld

Dergelijk succes is Kayla Day (Elsie Fisher), de hoofdrolspeelster van Eighth Grade, niet gegund: haar filmpjes worden alleen door haar vader bekeken. Net de laatste persoon waar een tiener op zit te wachten. De band tussen Kayla en haar vader is een typische vader-tienerdochter-relatie. Kayla zit tijdens het avondeten met oordopjes in terwijl haar vader (Josh Hamilton) hopeloos faalt in zijn pogingen aansluiting te vinden bij zijn dochter. Niet alleen die relatie, maar alles wat Kayla meemaakt in de laatste week voordat ze naar de illustere high school gaat is typisch, grappig, ongemakkelijk en vooral ontzettend herkenbaar. Wie herinnert zich niet hoe het voelt om niet bij de ‘coole’ mensen…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter