Pijnlijk en grappig kijkje in de straffe tienerwereld

Dat Eighth Grade begint met een Youtube-filmpje is niet verwonderlijk. Comedian Bo Burnham, die debuteert als schrijver en regisseur, werd bekend via de online beeldbuis en kent het wereldje als de beste.

01 maart 2019 – verschenen editie 2019nr02
Pijnlijk-en-grappig-kijkje-in-de-straffe-tienerwereld

Dergelijk succes is Kayla Day (Elsie Fisher), de hoofdrolspeelster van Eighth Grade, niet gegund: haar filmpjes worden alleen door haar vader bekeken. Net de laatste persoon waar een tiener op zit te wachten. De band tussen Kayla en haar vader is een typische vader-tienerdochter-relatie. Kayla zit tijdens het avondeten met oordopjes in terwijl haar vader (Josh Hamilton) hopeloos faalt in zijn pogingen aansluiting te vinden bij zijn dochter. Niet alleen die relatie, maar alles wat Kayla meemaakt in de laatste week voordat ze naar de illustere high school gaat is typisch, grappig, ongemakkelijk en vooral ontzettend herkenbaar. Wie herinnert zich niet hoe het voelt om niet bij de ‘coole’ mensen…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas