Pedo’s in de val gelokt

De openingsbeelden van Caught in the Net, waarin allerlei jonge kinderen te zien zijn die op hun smartphone kijken, zijn weliswaar wat overdreven, maar ze roepen wel een vraag op. Wat doen jonge kinderen eigenlijk als ze online zijn?

05 maart 2021 – verschenen editie 2021nr02
Pedos-in-de-val-gelokt Pedo's in de val gelokt

Daarmee is de toon gezet in deze Tsjechische documentaire over de schrikwekkende omvang van online seksueel misbruik. Regisseurs Barbora Chalupová en Vít Klusák zetten een experiment op met drie actrices, die eruitzien als twaalfjarigen, vanuit drie nagebouwde kinderkamers in een filmstudio. Enkele uren nadat ze online zijn gegaan met hun nep socialemedia-accounts, hebben al meer dan tachtig mannen toenadering gezocht. Het is schokkend om te zien hoe snel mannen op verschillende platforms – in totaal hebben de drie actrices contact met 2458 mannen in tien dagen tijd – aandringen op videoseks en het delen van naaktfoto’s. De regisseurs schuwen overigens niet om deze expliciete beelden te tonen. Een professional die…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter