Oud Delirious?-frontman brengt gedurfd album

Er klinkt urgentie door op het nieuwste album van oud Delirious?-front man Martin Smith. En niet alleen door de retro sound die de Brit gebruikt. Vette bas, hoekige drumpartijen en regelmatige stemeffecten geven de eerste tracks van Iron Lung een sterke club-rocksound, ongetwijfeld aangestuurd door Smiths alternatieve band Army Of Bones.

04 juli 2019 – verschenen editie 2019nr06
Oud-Delirious-frontman-brengt-gedurfd-album Oud Delirious?-frontman brengt gedurfd album

De stuwende, biografische titeltrack maakt gelijk helder wat de lijm van de nieuwe muziek is: Smith ademde niet bij zijn geboorte en terwijl hij in een ‘ijzeren long’ werd geplaatst om zijn ademhaling kunstmatig gaande te houden, wijdde zijn vader het leven van zijn zoontje aan God – als Hij het wilde sparen. Die verhaallijn krijgt in sluitstuk Give Thanks For A Broken Heart een mooi crescendo. Toch hinkt Iron Lung daartussen op twee muzikale gedachten. Aan de ene kant met die clubsound voor liefhebbers van synthpop van weleer: vol overtuiging in Great & Glorious, als drum ’n bass een stoomwals aan geluid op gang trekken. Of Wonder Hearts dat…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter