Ontroerend, maar compleet stuurloos

Het lichaam zoals dat getoond wordt in Give Me Liberty kent zo zijn onvolkomenheden. Het is extreem dik of aangetast door een ziekte en daardoor gehandicapt geraakt. Het hoort slecht, is al heel wat decennia oud of past maar moeizaam in heersende schoonheidsidealen. En ergens heeft dat wel wat geruststellends. Ook wie niet afgetraind of superslank of zonder vlek of rimpel is, hoort er gewoon bij. Dat wat afwijkt van de norm wordt niet weggemoffeld, maar ook niet geromantiseerd. Het is er, gewoon zoals het is.

12 juli 2021 – verschenen editie 2021nr06
Ontroerend-maar-compleet-stuurloos

Misschien dat hoofdrolspeler Chris Galust nog het meest in de buurt komt van het gebruikelijke filmsterrenideaal. Wie door zijn oogharen kijkt, ontwaart daar zomaar de jonge Leonardo DiCaprio. In zijn rol als Vic speelt hij echter niet de gebruikelijke filmheld. Als zijn werkdag aanbreekt, moet hij eerst zijn Russische en stokdove opa uit bed zien te krijgen. De beste man doet ochtendgymnastiek in zijn onderbroek terwijl hij in zijn moedertaal zijn nieuwe vaderland bezingt. Hoewel hij het beter zou kunnen laten, probeert hij toch steeds in de keuken kip te bereiden. Het kan er zomaar toe leiden dat dikke rookwolken het appartement vullen en rookmelders hun helse klanken uitstoten. Het…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter