Onnodig sleutelen onder de motorkap

Toen regisseur George Lucas achteraf weer aan zijn Star Wars-films begon te sleutelen, waren de reacties sterk verdeeld – en het resultaat even discutabel. U2 doet ‘een Lucasje’ met Songs of Surrender en de gevolgen zijn even grillig.

06 april 2023 – verschenen editie 2023nr03
Onnodig-sleutelen-onder-de-motorkap

Veertig (!) liedjes opnieuw gearrangeerd en opgenomen, soms onherkenbaar veranderd (‘Pride’ is ronduit geweld aangedaan) en soms met een sfeervolle, intiemere versie als resultaat. ‘Stay (Faraway, So Close!)’ mag er bijvoorbeeld zijn en de strijkorkestjes voegen ook veel moois toe, zoals in ‘Bad’. Maar de U2-fan zal vooral de triomfantelijke gitaaruitbarstingen van The Edge missen, met ‘Where The Streets Have No Name’ als meest sprekende voorbeeld. Waar je de fontein van geluid verwacht, klinkt nu iets wat Vangelis zal waarderen. Het ultieme lijflied ‘One’ kent een valse start. Ik kromp ineen toen Bono begon te zingen. In de overvloed aan materiaal zijn er zeker lichtpuntjes. De echt oude liedjes (’11…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter