Onmiskenbare groei

In korte tijd ging de carrière van Lauren Daigle de stratosfeer in dankzij het succes van ‘You Say’. Maar nieuwe muziek liet lang op zich wachten.

15 juni 2023 – verschenen editie 2023nr05
Onmiskenbare-groei

Corona was logischerwijs een boosdoener, maar Daigle navigeerde ook door een oerwoud aan onzekerheid. Over haar nieuwe roem, het diepe waar ze in moest springen en de verwachtingen die geschapen leken. Geen wonder dat dit album (het eerste in een tweeluik) opent met het sentimentele ‘Thank God I Do’, geschreven voor en over een vriend die een rotsvaste steun was. En logisch dat veel liedjes over zelfbeeld gaan (‘Valuable’, ‘Ego’, ‘To Know Me’). Daarmee komen ook de tactisch dubbel uitlegbare teksten om de hoek kijken. Is het een liedje over een vriend of vriendin, of over God? Daigle is expliciet in ‘Kaleidoscope Jesus’, dat muzikaal de veelkleurigheid van het artwork…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas