Onmiskenbare groei

In korte tijd ging de carrière van Lauren Daigle de stratosfeer in dankzij het succes van ‘You Say’. Maar nieuwe muziek liet lang op zich wachten.

15 juni 2023 – verschenen editie 2023nr05
Onmiskenbare-groei

Corona was logischerwijs een boosdoener, maar Daigle navigeerde ook door een oerwoud aan onzekerheid. Over haar nieuwe roem, het diepe waar ze in moest springen en de verwachtingen die geschapen leken. Geen wonder dat dit album (het eerste in een tweeluik) opent met het sentimentele ‘Thank God I Do’, geschreven voor en over een vriend die een rotsvaste steun was. En logisch dat veel liedjes over zelfbeeld gaan (‘Valuable’, ‘Ego’, ‘To Know Me’). Daarmee komen ook de tactisch dubbel uitlegbare teksten om de hoek kijken. Is het een liedje over een vriend of vriendin, of over God? Daigle is expliciet in ‘Kaleidoscope Jesus’, dat muzikaal de veelkleurigheid van het artwork…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom-de-gereformeerde-gezindte-in-rep-en-roer-is-over-het-aanbod-van-genade
Theologie & filosofie

Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade

09 november 2023
Sinds de hersteld-hervormde dominee Gert van den Brink z'n reformatorische collega's vorig jaar van misleidende prediking betichtte, vliegen verwijten over en weer. Maar echt gesprek blijft uit. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? En waarom ligt het zo gevoelig?
Koos-jan de Jager
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga