Onmiskenbaar nostalgisch, maar het nut is discutabel

Het is vast toevallige timing. Eind vorig jaar verliet gitarist Drew Shirley de band Switchfoot. Vlak voor het twintigjarig jubileum van The Beautiful Letdown, de doorbraak die de groep nog als viertal maakte.

13 juli 2023 – verschenen editie 2023nr06
Onmiskenbaar-nostalgisch-maar-het-nut-is-discutabel

Voor het jubileum besloot de band om het geheel opnieuw op te nemen alsof dit de versie zou zijn die ze, met de ervaring van nu, toen zouden hebben gemaakt. Aan de liedjes zelf is niets veranderd. Dit zijn geen remixes, compleet andere arrangementen of herinterpretaties die het radicaal anders laten klinken. Sterker nog: als de plaat op de achtergrond speelt tijdens een feestje zij het je vergeven als je geen onderscheid kunt maken. Wel wordt voor de aandachtige luisteraar vanaf de eerste tracks duidelijk dat het vloeiender – je zou haast zeggen: moeitelozer – klinkt. De riffs van ‘Meant To Live’ lijken wat minder punk. Jon Foreman heeft hoorbare…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith