Nieuw begin voelt direct vertrouwd

De lat werd behoorlijk hoog gelegd met de vorige albums van The Bowery. Met het verdwijnen van de oude opzet (Rokus Maasland ging alleen verder) is deze plaat de start van de nieuwe.

01 februari 2023 – verschenen editie 2023nr01
Nieuw-begin-voelt-direct-vertrouwd

Een nieuwe band rondom Maasland zet gelijk een dijk van een liedjeslijst neer. Time And Again pakt inhoudelijk door met de inmiddels bekende formule van woorden geven aan het ongemakkelijke. Ditmaal blinkt daarin het goed verwoorde ongrijpbare ongemak in ‘The Unborn Child’, over ongewenste kinderloosheid, uit. Wijselijk is gekozen voor het mijden van clichés en de focus te leggen op de vaak onuitgesproken gevoelens van de kinderloze zelf. Het rauwe handelsmerk van Rokus’ stem is beheerster dan ooit. Noem het ervaring, noem het gewenning; het heeft niet aan impact ingeboet. Zeker niet in het ruimtelijk klinkende, fragiele ‘Time And Again’. In ‘To The Boat And Back Again’ slaat de pendule…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Alle-religies-willen-de-planeet-beschermen
Goede gesprekken

Ecocide is een misdrijf, vinden deze religieuzen

08 maart 2023
Christenen zijn niet de enige gelovigen die met een beroep op hun geloof zorg voor de aarde propageren. In de bundel Faith Voices for Ecocide Law gaan religieuzen uit allerlei tradities nog een stap verder: ze willen dat ecocide een wereldwijd erkend misdrijf wordt. Een gesprek met een van de ...
Alain Verheij
Het-enige-antwoord-op-het-grote-kwaad-is-in-het-kleine-iets-goeds-doen
Goede gesprekken Mozes

Katja Tolstoj: 'Als je niet liefhebt, doe je de wereld tekort'

08 maart 2023
Als eenentwintigjarige vluchtte ze met haar tweeling van anderhalf vanuit Rusland naar Nederland. Tegenwoordig bestudeert Theoloog des Vaderlands Katja Tolstoj verhalen van extreme ontmenselijking. "Mijn emoties zijn te klein voor het immense kwaad dat in Oekraïne gebeurt."
Sjoerd Wielenga
Sander Griffioen beeld Joost Grif
Theologie & filosofie

Sander Griffioen: 'Niet het kwaad, maar het goede heeft de oudste papieren'

08 maart 2023
We hebben alle reden om te wanhopen, met al die crises. Dat beseft ook Sander Griffioen. Maar blijf de aarde trouw, adviseert hij in zijn nieuwe boek, en laat je leiden door ‘kracht ten goede’.
Tjerk de Reus