Nieuw begin voelt direct vertrouwd

De lat werd behoorlijk hoog gelegd met de vorige albums van The Bowery. Met het verdwijnen van de oude opzet (Rokus Maasland ging alleen verder) is deze plaat de start van de nieuwe.

01 februari 2023 – verschenen editie 2023nr01
Nieuw-begin-voelt-direct-vertrouwd

Een nieuwe band rondom Maasland zet gelijk een dijk van een liedjeslijst neer. Time And Again pakt inhoudelijk door met de inmiddels bekende formule van woorden geven aan het ongemakkelijke. Ditmaal blinkt daarin het goed verwoorde ongrijpbare ongemak in ‘The Unborn Child’, over ongewenste kinderloosheid, uit. Wijselijk is gekozen voor het mijden van clichés en de focus te leggen op de vaak onuitgesproken gevoelens van de kinderloze zelf. Het rauwe handelsmerk van Rokus’ stem is beheerster dan ooit. Noem het ervaring, noem het gewenning; het heeft niet aan impact ingeboet. Zeker niet in het ruimtelijk klinkende, fragiele ‘Time And Again’. In ‘To The Boat And Back Again’ slaat de pendule…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl
Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith