Niet meer met uren smijten

We verspillen eindeloos veel tijd, maar willen toch ook van elk moment genieten. En wij zijn allemaal ook druk-druk-druk. Koen Haegens verwondert zich, en mikt op ‘toegewijde tijd’, in zijn boek Op zoek naar de verstrooide tijd.

04 mei 2023 – verschenen editie 2023nr04
Niet-meer-met-uren-smijten

Tijd is een thema dat u fascineert, u publiceerde er al eerder over. Vanwaar die interesse? “Tijd is een problematische factor in het leven van veel mensen. Nederlanders zijn sneller gaan lopen, praten, kampen met burn-outklachten en geven in onderzoeken massaal aan dat ze zich gejaagd voelen. Ik ben nogal sceptisch over de individualistische oplossingen die voor deze ratrace worden aangedragen, en besloot op zoek te gaan naar de diepere wortels van ons tijdgebrek.” Maar er was ook een heel persoonlijke ervaring die u opnieuw tot bezinning bracht, vertelt u in het boek. “Klopt. Ruim drie jaar geleden belandde ik ineens in het ziekenhuis met wat een gescheurde aorta bleek.…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter