Meeting Christ and reading Marx

Drie weken voor de dood van Leonard Cohen, eind 2016, verscheen wat velen zagen als zijn afscheidsalbum: You Want It Darker. Cohen klonk daarop breekbaar, beschouwend en bereid om te sterven: ‘I am ready my Lord’. Nu blijkt dat er tijdens de laatste muzikale sessies nog voldoende materiaal is blijven liggen voor nog een album.

01 maart 2020 – verschenen editie 2020nr02
Meeting-Christ-and-reading-Marx Meeting Christ and reading Marx

Cohen vroeg zijn zoon Adam nadrukkelijk om die overgebleven songs te voltooien. Adam Cohen riep de hulp in van verschillende musici om de songs kleur te geven. Opmerkelijk genoeg is Thanks for the Dance opgewekter dan You Want It Darker. Zelfs Cohens stem klinkt lichter; in de meeste gevallen reciteert hij zijn poëtische teksten (Cohen begon als dichter, pas op zijn 33e werd hij zanger), maar een enkele keer zingt hij wel degelijk een melodielijn. Cohens teksten liggen niet alleen goed in het gehoor, aan het eind van zijn leven maakt hij ook de balans op: ‘I was always working steady / I never called it art / I got…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter