Meesterlijke strijd tussen solist en orkest
Jan-Peter de Graaff een veelbelovende componist noemen zou hem tekortdoen. Niet dat er niets moois meer voor hem in het verschiet ligt, maar hij heeft al een en ander bereikt.

Zoals het winnen van het International Rostrum of Composers 2018, een prijs voor jonge componisten, voor zijn werk Le Café de Nuit. Of het schrijven van Event-Horizon ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. De Graaff excelleert in het schrijven van groot repertoire, waarvan akte. Begenadigd cellist Maya Fridman voert het vierde en vijfde concerto van De Graaff uit, waarbij numero 5, The Forest in April, speciaal voor haar gecomponeerd is. Fridman heeft en geeft een ongelooflijke energie die uit de luidsprekers spat, zeker in de dreigende passages. Er ontstaat een strijd tussen de solist en het orkest, een metafoor voor de…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
Stap voor stap dichter bij het lijden
Minella van Bergeijk: 'Hoe kan ik hier nou thuis zijn?'
De troost van een ruige kinderbijbel
Willem Ouweneel: 'Ik heb aan mijn opvattingen getwijfeld, maar niet aan God'

Fluisteren van een andere wereld
06 maart 2025Zoals velen vandaag breek ik mij het hoofd over de vraag wat er in deze tijd gevraagd wordt. De wereld tuimelt van de ene crisis in de andere, en als ik niet uitkijk, blijf ik lamgeslagen en overweldigd achter.

Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
06 maart 2025White christian nationalism is een van de drijvende krachten achter het nieuwe tijdperk-Trump. Een beweging van faith and fight. Wordt Europa het volgende strijdtoneel?

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...