Maak je eens druk om onrecht buiten je eigen bubbel

Sommige christenen vinden het misschien spannend zich uit te spreken voor vrouwenrechten of rechten van lhbti+-mensen. Maar volgens Samuel Lee is het juist christelijk om op te komen voor de kwetsbaren.

09 november 2022 verschenen editie 2022nr09

‘Vrijheid betekent voor mij dat ik mijn haar voel dansen in de wind’, tweette een van de miljoenen meisjes die sinds september hebben geprotesteerd als reactie op de dood van de 22-jarige Iraanse Mahsa (Jina) Amini. Deze protesten dienen als een reminder dat vrouwen over de hele wereld nog steeds discriminatie, uitsluiting en geweld ervaren. Vrouwen zijn in dit informatietijdperk nog steeds het slachtoffer van mensenhandel, seksuele intimidatie en sociaal isolement. Dit is de eenentwintigste eeuw! Terwijl xenofoben in westerse landen pleiten voor wetten die vrouwen verbieden hun haar te bedekken, verbieden theocratische regimes in andere delen van de wereld vrouwen om zonder hoofdbedekking de straat op te gaan. In…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas