Luther wist wel hoe je pr moet bedrijven

Het herdenkingsjaar 2017 komt eraan, waarin 500 jaar Reformatie in de spotlights staat. Herman Selderhuis leeft er al jaren naartoe, met zijn organisatie Refo500. “Luther zei: God geeft. Dat is het grote kantelpunt geweest.”

01 oktober 2016 – verschenen editie 2016nr08
Luther-wist-wel-hoe-je-pr-moet-bedrijven Luther wist wel hoe je pr moet bedrijven

Is Herman Selderhuis een theoloog of een manager? Hij staat aan het hoofd van een multinational van theologisch snit, met honderdvijftig ‘vestigingen’ in meer dan dertig landen. CEO Selderhuis vliegt de wereld over voor lezingen en conferenties, hij voert onderhandelingen via Skype en WhatsApp, legt contacten met wetenschappers van Nairobi tot Seoul. Zijn imperium heet Refo500 en beleeft komend jaar een hoogtepunt, als de protestantse Reformatie zijn 500ste verjaardag viert. Toch moeten we er niet te hoog over denken, vindt Selderhuis, die graag relativeert. Waar Refo500 in essentie voor staat, lees je in zijn boek over Maarten Luther, deze zomer verschenen, met als veelzeggende ondertitel: ‘Een mens zoekt God’. Selderhuis:…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter