Liefdesparadox

Schrijfster Franca Treur, vooral bekend van haar debuutroman Dorsvloer vol confetti, verzorgde afgelopen jaren in dagblad Trouw een feuilleton met als rode draad de avonturen van Hanna en Loek: een koppel dat samen een scenario schrijft en het ondertussen steeds nadrukkelijker aan de stok krijgt met elkaar.

01 maart 2019 – verschenen editie 2019nr02
Liefdesparadox

Deze bijdragen zijn nu gebundeld, inclusief de illustraties van Olivia Hettema, in een mooi gebonden boek dat door de uitgever wordt gepresenteerd als een ‘feuilletonroman’. Het is beslist geen voldragen roman, wat niet wegneemt dat er wel plezier te beleven valt aan deze Regieaanwijzingen voor de liefde. Met vileine humor stelt Treur aan de kaak hoe controlezucht, verveling, gebrek aan zelfkennis en een misplaatst verlangen naar authenticiteit een liefdesrelatie kunnen teisteren. Hanna en Loek zoeken verbinding, met elkaar, met een hoge roeping, maar het lukt allemaal van geen kanten. Daarmee benoemt Treur een paradox die bijna niemand ziet: in deze tijd wil iedereen een indrukwekkend leven, en juist dat voedt…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas