Lichtvoetig wapengekletter

Op My Finest Work Yet komen literatuur, filosofie, geschiedenis, beeldende kunst en muziek samen. Andrew Bird (1973) schreef tien intrigerende nieuwe songs, die de luisteraar op verschillende niveaus prikkelen.

05 april 2019 – verschenen editie 2019nr04
Lichtvoetig-wapengekletter

De liedjes van de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist verwijzen naar de zeventiende-eeuwse poëzie van John Donne (‘No man is an island entire of itself’), naar het werk van Ernest Hemingway en naar de oude Grieken (‘Sisyphus’). Bird zingt over klimaatverandering, fake-nieuws, wapengeweld en de onderlinge verdeeldheid van de mensheid. Toch klinkt juist Birds meest politieke album ooit muzikaal gezien fris, toegankelijk en hier en daar zelfs opgeruimd. Birds muzikale spectrum is eveneens breed; hij kreeg vanaf zijn vierde klassiek vioolles, hij is beïnvloed door de jazz en in zijn werk klinken daarnaast warmbloedige soul, stuwende gospel en aanstekelijke folk door. Voor ieder lied bedacht Bird een sterke melodie plus een…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Vasten brengt rust. Waarom gaan we er niet mee door?
Column

Vasten brengt rust. Waarom gaan we er niet mee door?

04 april 2024
Laatst gaf ik voor het eerst een lezing waarbij toen ik arriveerde me noch een kopje koffie, noch een glas water werd aangeboden. Toch heb ik me zelden zo welkom gevoeld. Ik was te gast in de Al Hijra-moskee in Leiden en het was ramadan.
Rik Peels
‘Als-er-een-hemel-is-kom-ik-er
Goede gesprekken Levensdagen

‘Als er een hemel is, kom ik er’

04 april 2024
Van op de bank zitten word je oud, meent Haddy de Jager (1940). Daarom is ze meestal onderweg, bijvoorbeeld met cadeautjes voor jarige prostituees die ze bezoekt. Aan God twijfelt ze niet, maar wat er precies na dit leven gebeurt ...?
Wilfred Hermans
In de spanning begint het luisteren naar Gods stem
Column

In de spanning begint het luisteren naar Gods stem

07 maart 2024
Zoals we weer aandacht krijgen voor streek- en seizoensproducten en herstel van cultuurlandschap, ligt de toekomst van het christendom misschien wel in de zoektocht naar een nieuw evenwicht met de schepping, zegt Stefan Paas.
Stefan Paas