Kwaliteit met een afgeraffeld eind

L’Envol (‘vlucht’) is een bijzonder Europees project: een Frans-Duitse productie met een Italiaanse regisseur, gebaseerd op een Russische roman.

13 juli 2023 – verschenen editie 2023nr06
492 L'Envol

In zijn Franstalige debuut gaat filmmaker Pietro Marcello (Martin Eden) losjes om met het eerder verfilmde boek van Alexander Grin uit 1923. Ook in Marcello’s naar Frankrijk vertaalde visie staat een bijzondere relatie tussen vader en dochter centraal. Raphaël keert na de Eerste Wereldoorlog terug naar zijn dorp, waar zijn vrouw en muze Marie gestorven blijkt. Ze heeft hem een dochter nagelaten. Deze Juliette ontvangt moederlijke zorg van buurvrouw Adeline. De getalenteerde Raphaël probeert de kost te verdienen als houtsnijder en maakt in zijn vrije tijd muziek met Juliette. Ondanks weemoedige liederen, dromen en zelfs een voorspelling over meer welvaart en reizen, blijven vader en dochter bij elkaar. Ze zijn…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas