Kwaliteit met een afgeraffeld eind

L’Envol (‘vlucht’) is een bijzonder Europees project: een Frans-Duitse productie met een Italiaanse regisseur, gebaseerd op een Russische roman.

13 juli 2023 – verschenen editie 2023nr06
492 L'Envol

In zijn Franstalige debuut gaat filmmaker Pietro Marcello (Martin Eden) losjes om met het eerder verfilmde boek van Alexander Grin uit 1923. Ook in Marcello’s naar Frankrijk vertaalde visie staat een bijzondere relatie tussen vader en dochter centraal. Raphaël keert na de Eerste Wereldoorlog terug naar zijn dorp, waar zijn vrouw en muze Marie gestorven blijkt. Ze heeft hem een dochter nagelaten. Deze Juliette ontvangt moederlijke zorg van buurvrouw Adeline. De getalenteerde Raphaël probeert de kost te verdienen als houtsnijder en maakt in zijn vrije tijd muziek met Juliette. Ondanks weemoedige liederen, dromen en zelfs een voorspelling over meer welvaart en reizen, blijven vader en dochter bij elkaar. Ze zijn…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom-de-gereformeerde-gezindte-in-rep-en-roer-is-over-het-aanbod-van-genade
Theologie & filosofie

Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade

09 november 2023
Sinds de hersteld-hervormde dominee Gert van den Brink z'n reformatorische collega's vorig jaar van misleidende prediking betichtte, vliegen verwijten over en weer. Maar echt gesprek blijft uit. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? En waarom ligt het zo gevoelig?
Koos-jan de Jager
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga