Klimaatliederen voor de kerk

Climate Vigil Songs verscheen om tegemoet te komen aan de behoefte van kerken aan liederen die de klimaatproblematiek benoemen. Initiatiefnemer is The Porter’s Gate, een Amerikaans collectief van betrokken liedjesmakers, muzikanten, predikanten en professionals uit de muziekindustrie.

13 juli 2022 – verschenen editie 2022nr06
Klimaatliederen-voor-de-kerk

Samen vertegenwoordigen zij diverse schakeringen binnen de geloofstraditie met als gemeenschappelijk doel eredienst en lofprijzing op een gepaste manier te laten aansluiten bij de belevingswereld van gelovigen van nu. Eerder maakte The Porter’s Gate al liederen rondom thema’s als ‘rechtvaardigheid’, ‘de naaste’ en ‘arbeid’. Het album Climate Vigil Songs is via vele kanalen te beluisteren. De muziek vertegenwoordigt een breed palet aan stijlen, maar kent dankzij de zorgvuldig op elkaar afgestemde arrangementen ook samenhang. Professionele vocalisten als Fernando Ortega, Josh Garrels, Matt Maher en Sara Groves zetten de melodieën duidelijk neer. Op enthousiaste momenten krijgen ze hulp van een speels zingend koor. Bij sommige liederen heeft de gitaar een prominente…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith