‘Keller was in zijn vakgebied een groot theoloog’

De onlangs overleden Amerikaanse theoloog Tim Keller (1950-2023) werd eind jaren negentig door toenmalig hoofdredacteur Aad Kamsteeg via dit blad in Nederland geïntroduceerd. In iedere editie verscheen een preek en we schreven regelmatig over Kellers missionaire benadering die in New York zoveel vruchten afwierp. Maar wat was er nu zo fris en vernieuwend? Hoe kreeg zijn missionaire visie voet aan de grond in Nederland?

15 juni 2023 – verschenen editie 2023nr05
0 Kellerdossier

Hoogleraar missiologie Stefan Paas trok begin deze eeuw als evangelisatierookie naar Redeemer van Tim Keller. “Hij wordt terecht als grootheid herinnerd.” “In 2000 bracht ik als beginnend evangelisatieconsulent een bezoek aan Redeemer en Willow Creek in de VS. In het vliegtuig bereidde ik me voor. Waar Willow Creek flitsende flyers met stappenplannen had verstrekt, was het enige dat ik van Redeemer gekregen had een pakket grijze stencils. Maar ik sloeg aan het lezen, en ik dacht: wat is dit mooi. Er zat een artikel van Keller bij over de twee typen van het evangelie: moralisme aan de ene kant en relativisme aan de andere kant. Het was typisch in de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl

Meer artikelen in dossier Theologie & filosofie

Elke-ontmoeting-met-iemand-in-nood-is-een-ontmoeting-met-Jezus
Theologie & filosofie

Elke ontmoeting met iemand in nood is een ontmoeting met Jezus

01 januari 2024
Hoe moet je omgaan met de eindeloze stroom leed en misère in de wereld? De Britse theoloog Samuel Wells signaleert vijf veelvoorkomende reacties, die allemaal op hun eigen manier problematisch zijn. En hij vindt een alternatief.
Samuel Wells
Vrede met scherpe randen
Theologie & filosofie Column

Vrede met scherpe randen

14 december 2023
De oorlog tussen Hamas en Israël heeft bij veel mensen diepe emoties losgemaakt, een kettingreactie van oergevoelens opgeroepen. Van ontdekking naar reactie, van schok naar afschuw, van oordeel naar woede, van woede naar razernij.
Samuel Wells
Dit-is-niet-de-eindtijd
Theologie & filosofie Column

'Dit is niet de eindtijd, dit is ons moment'

09 november 2023
Het is misschien fijn om te denken dat we in de eindtijd leven, want dat betekent dat God binnenkort alle dingen nieuw maakt. Maar dat ontslaat ons van al onze verantwoordelijkheden als mens om op een goede manier door onze crises te navigeren, zegt Willem Maarten Dekker. "Wie om vrede bidt zonder ...
Willem Maarten Dekker