Kanaliseer je innerlijke inspiratiemachine

Of het boek Inspiratie. Hoe we tot grootse prestaties komen daadwerkelijk inspirerend is? Het is vooral een tikje vermoeiend, lezen over hoe succesvol andere mensen zijn.

05 oktober 2022 – verschenen editie 2022nr08
Kanaliseer-je-innerlijke-inspiratiemachine

Of we van hen kunnen leren? Zeker. Of u eenzelfde leven wilt, is de vraag. ‘Grote geesten lijken op elkaar: ze stoppen nooit met werken. Ze verspillen geen minuut’, zei de Britse schrijver V.S. Pritchett. Geïnspireerde mensen zijn dan ook niet altijd de gezelligste die je kunt treffen. Chef Marco Pierre White vertrok na zijn bruiloft zo snel mogelijk terug naar zijn keuken. Alles staat in dienst van de roeping. Jane Austen liet haar zus koken, want het leek haar onmogelijk ‘te schrijven met een hoofd dat gevuld is met een schaapsgebraad en porties rabarber’.  Het boek Inspiratie is geschreven door Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie en schrijver. Iedereen kan inspiratie nastreven en…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Heeft-christelijke-politiek-nog-bestaansrecht
Nederlandse politiek

Heeft christelijke politiek nog bestaansrecht?

09 november 2023
Dit voorjaar besloot volbloed christendemocraat Arie Kok niet meer op het CDA te stemmen. De zoveelste opportunistische reflex van de partij was hem er één te veel. En er begon iets te knagen. Is christelijke politiek nog wel haalbare kaart? Maar toen begonnen er dingen te bewegen.
Arie Kok
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga