Christus’ Bruiden: In Europa

Daar lopen een aantal mannen op de Via Egnatia. De belangrijke handelsweg die de Adriatische Zee verbindt met Byzantium. Ze lijken haast te hebben.

07 oktober 2021 – verschenen editie 2021nr08
In-Europa De Via Egnatia in Filippi, Griekenland beeld Creative Commons / Marcus Cyron

Nadat een van hen – Paulus – een visioen had gehad over een Macedonische man die hem om hulp riep, besloten ze de oversteek te wagen. Ze waren helemaal niet van plan geweest om Klein-Azië te verlaten. Maar het visioen was een teken geweest. God had hen geroepen om ook daar – in Noord-Macedonië – de goede boodschap te brengen. Vanuit de kustplaats Troas voeren Paulus, Silas, Timoteüs en enkele anderen de Egeïsche Zee over naar de havenstad Neapolis in het huidige Griekenland. En zo belandden deze mannen met een missie in Europa. Een kleine oversteek die vandaag de dag bijna onmogelijk is gemaakt voor vluchtelingen die ons continent willen…

INLOGGEN

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

gratis aanmelden

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief

‘Ik-wil-in-Nederland-burgerlijke-ongehoorzaamheid-zien
Goede gesprekken Mozes

Talitha Muusse: ‘Ik wil in Nederland burgerlijke ongehoorzaamheid zien’

Als stem van de millennialgeneratie is Talitha Muusse spreker, adviseur en dagvoorzitter. Ook presenteerde ze dit jaar de talkshow Op1. Net als veel generatiegenoten weet ze van de diepten van een burn-out. Henri Nouwen bood troost. "Als zelfs hij zoiets meegemaakt heeft, ben ik kennelijk niet gek."
Sjoerd Wielenga
Complotdenkers-voelen-aan-hun-theewater-dat-de-waarheid-wankelt
Boeken

Complotdenkers voelen aan hun theewater dat de waarheid wankelt

Het hedendaagse complotdenken, betoogt filosoof Cees Zweistra, is zoiets als een ‘existentiële revolte, een beweging van opstand tegen de koers van een samenleving’, want die samenleving heeft mij ‘uitgesloten’.
Tjerk de Reus
24 Zaïre Krieger
Goede gesprekken

Dichter bij God: janken, schreeuwen en strijden voor gerechtigheid

Zaïre Krieger liet het woord gerechtigheid in Oudgrieks op haar buik tatoeëren. "Het is de kern van mijn zijn", verklaart de spokenwordartiest, die het bejubelde gedicht The Hill We Climb van Amanda Gorman vertaalde. "In de strijd om rechtvaardigheid en eerlijkheid heb ik mijn relatie met God ...
Alain Verheij

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief