Hans Koornstra: ‘Ik zou mijn leven zo weer overdoen’

De vader van Hans Koornstra (1936) gaf Anne van der Bijl een auto cadeau. Praktisch christen-zijn, dát leerde Hans van zijn ouders. Later reisde hij zelf de wereld rond om te prediken, startte een bijbelschool én diverse gemeenten. En nu? Nu slaat opeens de twijfel toe. “Ik zou er niet raar van opkijken als er na dit leven niets is, punt.”

31 augustus 2023 – verschenen editie 2023nr07
‘Ik-zou-mijn-leven-zo-weer-overdoen beeld Lieuwe Siebe de Jong

De dag van vandaag Hans (87): “Ik heb een luide stem, inderdaad. Ik ben een sprekert. Altijd geweest. Onderwijs gegeven en overal gepredikt. Qua gezondheid mankeer ik niks. Ziekte is sowieso vrij onbekend voor mij. Het geheim? Afstamming. Mijn vader en grootvader bleken mensen die bestand waren tegen het verval, ze werden beiden 93. Verder houd ik graag de humor erin, al moet je op z’n tijd ook kunnen janken. De laatste keer was recent, want ik heb april vorig jaar m’n vrouw verloren. Het eerste jaar heb ik zeker elke dag gejankt. Als ik zo met jou praat, denk ik dat zij erbij zit, en als ik alleen ben,…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Goede gesprekken

34 Ciska
Goede gesprekken

'Waarom denk je dat jij hier zit? Je bent wel gezonden, jochie'

07 juni 2024
Soms raakt Ciska Stark ontmoedigd. Als er in een zondagse dienst nul kinderen naar de kindernevendienst gaan, bijvoorbeeld. "Maar ik geloof genoeg in God om te weten dat er andere wegen zijn. En dat God bezig is. Waarom denk je anders dat jij hier zit?"
Felix de Fijter
54 Mozes
Goede gesprekken Mozes

‘Ik ben nog steeds afhankelijk van de liefde van anderen’

07 juni 2024
Anton Philips beproefde ooit zijn geluk in het bekende familiebedrijf, maar hij zat er totaal niet op zijn plek. Inmiddels is hij met 92 jaar misschien wel de oudste loopbaan- en relatiecoach van Nederland. ‘Mijn angst is dat mensen mij niet aardig vinden.’
Sjoerd Wielenga
60 Levensdagen
Goede gesprekken Levensdagen

‘Ik deed gewoon wat op mijn pad kwam’

07 juni 2024
Kees van Groningen (1943) is praktisch ingesteld en maakte met die insteek ook zijn levenskeuzes. Maar geloofskeuzes zijn niet altijd praktisch van aard en daarmee bepaald niet eenvoudig, ervaart Kees. “Ik geloof dat God ons de ruimte geeft om sommige mysteries te aanvaarden als mysterie.”
Wilfred Hermans