Hans Koornstra: ‘Ik zou mijn leven zo weer overdoen’

De vader van Hans Koornstra (1936) gaf Anne van der Bijl een auto cadeau. Praktisch christen-zijn, dát leerde Hans van zijn ouders. Later reisde hij zelf de wereld rond om te prediken, startte een bijbelschool én diverse gemeenten. En nu? Nu slaat opeens de twijfel toe. “Ik zou er niet raar van opkijken als er na dit leven niets is, punt.”

31 augustus 2023 – verschenen editie 2023nr07
‘Ik-zou-mijn-leven-zo-weer-overdoen beeld Lieuwe Siebe de Jong

De dag van vandaag Hans (87): “Ik heb een luide stem, inderdaad. Ik ben een sprekert. Altijd geweest. Onderwijs gegeven en overal gepredikt. Qua gezondheid mankeer ik niks. Ziekte is sowieso vrij onbekend voor mij. Het geheim? Afstamming. Mijn vader en grootvader bleken mensen die bestand waren tegen het verval, ze werden beiden 93. Verder houd ik graag de humor erin, al moet je op z’n tijd ook kunnen janken. De laatste keer was recent, want ik heb april vorig jaar m’n vrouw verloren. Het eerste jaar heb ik zeker elke dag gejankt. Als ik zo met jou praat, denk ik dat zij erbij zit, en als ik alleen ben,…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Goede gesprekken

15 Natascha van Weezel
Goede gesprekken

'Ik word niet meer als Natascha gezien, maar als die Jood'

01 januari 2024
Schrijver en journalist Natascha van Weezel (1986) probeert in het debat over de oorlog in Gaza te pleiten voor vrede en nuance. Maar ze wordt bedreigd, voor kankerzionist uitgemaakt en vrienden van weleer willen haar nu even niet zien. "Zo erg als het nu is, heb ik het nog nooit meegemaakt."
Felix de Fijter
DNR_0031-2
Goede gesprekken

'God zegent ook krimpende kerken. Maar het is soms wel moeilijk om dat te geloven'

01 januari 2024
"Als God niet komt," zegt dominee Hilde Graafland, "als Hij het niet doet, dan gaat het hier ten onder. Wij kunnen de kerk niet hooghouden. God moet het doen. En ik denk ook dat Hij dat kan."
Felix de Fijter
Niemand-zit-te-wachten-op-een-supergenuanceerd-verhaal
Goede gesprekken Mozes

'Niemand zit te wachten op een supergenuanceerd verhaal'

01 januari 2024
Marcel Levi is misschien wel de bekendste dokter van Nederland. Tijdens de coronapandemie zwaaide hij de scepter over ziekenhuizen in Londen. En wie weet wordt hij ooit nog eens volksgezondheidminister. 'Ik zou dat niet ervaren als promotie, meer als corvee.'
Sjoerd Wielenga