
Ik wil de vibes van de stad voelen
Dat onze wereld verandert, is evident. Maar om te kunnen duiden hoe precies, is het nodig om tussen meerdere werelden te kunnen reizen, zegt Kees van Ekris.
Rosa, mijn podcast-compañera, haalt me op bij Rotterdam CS. Altijd hangt er levenslust om haar heen en dynamiek. We rijden door haar stad en ze vertelt me waar ik op moet letten. ‘Daar links, daar heb je de nieuwe gym van Arie Boomsma.’ ‘Je bent toch weleens bij de Markthal geweest, Kees? Heb je het plafond daarvan gezien?’ Rosa trekt me altijd een andere wereld in. Ze vertelt me over haar kickboks-vrienden, haar werk op de hogeschool, haar evangelische roots. Haar geest is levendig, zoekend en open. Twee jaar lang deden we samen de podcast Dit dus en ik leerde veel van haar. Onze verschillen werkten goed. Stiekem ben ik…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Wie ben ik zonder jou?
Dwars door de storm heen geloven in Gods goedheid
Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
Stap voor stap dichter bij het lijden
Minella van Bergeijk: 'Hoe kan ik hier nou thuis zijn?'

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...

De democratie heeft ons geloof nodig
06 februari 2025Een donkere geopolitieke tijd breekt aan. Democratie vraagt nu om geloof: een grondhouding van vertrouwen, weerbaarheid en actie.

Wie ben ik zonder jou?
06 februari 2025In een tijdperk waarin autonomie het hoogste goed is, en iedereen zelf mag bepalen wie hij, zij of die is; zijn we toch eenzamer dan ooit, en piekt de druk op de geestelijke gezondheidszorg. We zijn iets vergeten, zegt psycholoog Liesbeth Woertman (die te rade ging bij dominees, godsdienstfilosofen ...